Markiser uterum

Uterummet är ofta ett av de mest älskade utrymmena i ett hem, där man kan njuta av naturen och utomhuskänslan samtidigt som man skyddas från väder och vind. Dock är uterum ofta är konstruerade i glas vilket medför bländning och värme när solen ligger på. För att göra uterummet ännu mer funktionellt och bekvämt kan markiser vara den perfekta lösningen. Med olika alternativ att välja mellan kan du skapa det perfekta uterummet som passar dina behov och önskemål.

Vad ska man tänka på när man köper markis till uterum?

När du ska köpa en markis till ditt uterum finns det några viktiga faktorer att tänka på. Först och främst är det viktigt att välja en markis av hög kvalitet som tål väder och vind. Du bör också överväga vilken typ av markis som passar bäst för ditt uterum och dina behov. Beroende på hur ditt uterum är konstruerat så finns olika markistyper att tillgå. En populär markismodell för uterum är vertikalmarkisen som vi berättar om lite längre ner på sidan. Det är också viktigt att fundera över material- och färgval. Det finns en uppsjö av olika markisvävar, se till att välja något som matchar bra med fasaden och stilen på huset.

Vilka markiser passar till uterum?

Det finns olika typer av markiser som passar perfekt till uterum, beroende på utformningen och storleken på ditt uterum samt dina personliga preferenser. En takmarkis kan vara ett utmärkt val för att skapa skugga och skydd mot solen, medan en vertikalmarkis kan användas för att skapa insynsskydd och blockera vind och regn från sidorna.

Måttbeställda markiser för uterum

När du ska köpa markiser till uterum är det viktigt att välja måttbeställda markiser som passar perfekt till ditt uterum. På så sätt får du en markis som är skräddarsydd för dina specifika behov och önskemål, vilket ger dig maximal komfort och funktion. Det är också viktigt att fundera över hur du önskar manövrera din markis. Idag väljer många markiser med motor som styrs antingen med hjälp av fjärrkontroller eller via sol- och vindautomatik. Men du kan också välja den klassiska varianten och manövrera din markis manuellt med hjälp av en draglina.  

Takmarkis uterum

En takmarkis är en perfekt lösning för att skapa skugga och skydd mot solen i ditt uterum. Med en takmarkis kan du njuta av uterummet även under de varmaste dagarna på året, samtidigt som du skyddas mot skadliga UV-strålar och överhettning. En takmarkis exempelvis kan vara en ultimat lösning över en pergola.

Vertikalmarkis – Den ultimata markisen för uterum

En vertikalmarkis är den ultimata lösningen för att skapa insynsskydd och blockera vind och regn från sidorna i ditt uterum. Med en vertikalmarkis kan du kontrollera ljusinsläppet och skapa en mysig och skyddad miljö där du kan njuta av uterummet året runt. En vertikalmarkis är också det mest effektiva solskyddet när det kommer till att minimera värmeinflöde i huset, uppskattningsvis tar en sådan markis bort ca 40-50% av solens värmestrålning. Som ni hör är fördelarna många och det är också därför som just denna markis blivit enormt populär för just uterum.

Markiser ett utmärkt val för att skapa komfort och flexibilitet i ditt uterum. Med olika alternativ att välja mellan kan du skapa det perfekta uterummet som passar dina behov och önskemål, oavsett väderförhållanden. Välkommen till oss på Markisbyrån Sverige AB så hjälper vi dig att skapa en trivsam och behaglig miljö i ditt uterum.


Innehållsförteckning

Har du några frågor?
Roy Ridderberg

roy@markisbyran.se
+46 70 779 16 39

Mikael Lundgren

mikael@markisbyran.se
+46 70 795 30 51

Relaterade inlägg
Höjt rotavdrag 2024
Markiser
Höjt Rotavdrag 2024

Från och med den 1 juli 2024 höjer regeringen tillfälligt rotavdraget till 75 000 kronor per år. Detta beslut är en del av regeringens strategi för att stärka bygg- och bostadssektorn och innebär en höjning på 25 000 kronor jämfört med tidigare. Denna höjning gäller fram till slutet av december

Läs mer »
solskydd
Guide
Att tänka på vid köp av solskydd

Att välja det perfekta solskyddet för ditt hem: En omfattande guide När det kommer till att välja rätt solskydd för ditt hem är det viktigt att överväga olika faktorer såsom stil, funktionalitet och hållbarhet. Här har vi på Markisbyrån tagit fram en guide med allt du behöver veta för att

Läs mer »
markiser med solceller
Markiser
Markiser med solceller

Sommarvärmen är underbar, men ibland kan den bli lite för intensiv, både inomhus och utomhus. En markis är en utmärkt lösning för att skapa skugga och svalka på din uteplats eller balkong. Men visste du att det finns markiser som drivs av solenergi? Helt fantastiskt tycker vi. Samtidigt som ditt

Läs mer »