Markiser med solceller

Sommarvärmen är underbar, men ibland kan den bli lite för intensiv, både inomhus och utomhus. En markis är en utmärkt lösning för att skapa skugga och svalka på din uteplats eller balkong. Men visste du att det finns markiser som drivs av solenergi? Helt fantastiskt tycker vi. Samtidigt som ditt solskydd reducerar värme in i hemmet och tar bort bländning från solen så fångar den upp solenergi som solskyddet sedan drivs på. Detta är något som vi på Markisbyrån tror kommer bli en växande produkt i ett allt mer miljö- och klimat fokuserat samhälle.

Varför investera i markiser med solceller?

Att investera i markiser med solceller är ett smart val av flera anledningar. För det första är det en miljövänlig lösning eftersom den använder solenergi istället för el från elnätet. Detta minskar din koldioxidavtryck och bidrar till en mer hållbar livsstil.

För det andra är markiser med solceller mer ekonomiska i längden. Även om de initiala kostnaderna kan vara lite högre jämfört med konventionella markiser, sparar du pengar på lång sikt genom att minska din energiförbrukning och elräkningar.

Markiser som drivs på solceller är en relativt ny produkt som tagit marknaden med storm. Trots detta så skiljer det faktiskt inte speciellt mycket i pris i jämförelse med en markis som drivs på el från elnätet. Dessutom slipper du anlita elektriker och även göra åverkan på fasad och liknande för att förse din markis med el.

Komplettera din markis med sol- och vindsensor

För att maximera effektiviteten och bekvämligheten med din solcellsdrivna markis, kan du komplettera den med en sol- och vindsensor. Dessa sensorer övervakar solens intensitet och vindförhållandena och styr automatiskt markisen för att ge optimal skuggning och skydd.

Med en solsensor kan din markis fällas ut när solen är starkast för att hålla värmen borta från ditt hem och dina uteplatser. Å andra sidan kan en vindsensor automatiskt fälla in markisen när vinden blir för stark för att undvika skador och för att förlänga markisens livslängd.

5 fördelar med solcellsdriven markis

  1. Miljövänlig: Använder solenergi istället för el från elnätet.
  2. Ekonomisk: Minskar energiförbrukning och elräkningar på lång sikt.
  3. Automatisk styrning: Kan kompletteras med sol- och vindsensorer för optimal prestanda.
  4. Hållbarhet: Ger skugga och skydd samtidigt som den minskar värmeinfiltrationen i ditt hem, vilket kan minska behovet av luftkonditionering.
  5. Estetiskt tilltalande: Finns i olika färger och stilar för att passa ditt hem och din personliga smak.

Vi på Markisbyrån erbjuder ett brett sortiment av markiser med solceller

På Markisbyrån förstår vi vikten av att erbjuda hållbara och effektiva lösningar för våra kunder. Därför erbjuder vi ett brett sortiment av markiser med solceller av hög kvalitet. Våra markiser är svensktillverkade med den senaste tekniken och är utformade för att vara både funktionella och estetiskt tilltalande.

Oavsett om du letar efter en markis för din uteplats, balkong eller fönster, har vi något som passar dina behov och din budget. Våra erfarna och kunniga medarbetare finns här för att hjälpa dig att hitta den perfekta solcellsdrivna markisen för ditt hem.

Vi på Markisbyrån AB hjälper företag och privatpersoner med solcellsdrivna markiser i Helsingborg och Ängelholm med omnejd. Kontakta oss idag så hjälper vi dig att skugga med stil.

Innehållsförteckning

Har du några frågor?
Roy Ridderberg

roy@markisbyran.se
+46 70 779 16 39

Mikael Lundgren

mikael@markisbyran.se
+46 70 795 30 51

Relaterade inlägg
Höjt rotavdrag 2024
Markiser
Höjt Rotavdrag 2024

Från och med den 1 juli 2024 höjer regeringen tillfälligt rotavdraget till 75 000 kronor per år. Detta beslut är en del av regeringens strategi för att stärka bygg- och bostadssektorn och innebär en höjning på 25 000 kronor jämfört med tidigare. Denna höjning gäller fram till slutet av december

Läs mer »
solskydd
Guide
Att tänka på vid köp av solskydd

Att välja det perfekta solskyddet för ditt hem: En omfattande guide När det kommer till att välja rätt solskydd för ditt hem är det viktigt att överväga olika faktorer såsom stil, funktionalitet och hållbarhet. Här har vi på Markisbyrån tagit fram en guide med allt du behöver veta för att

Läs mer »
markiser med solceller
Markiser
Markiser med solceller

Sommarvärmen är underbar, men ibland kan den bli lite för intensiv, både inomhus och utomhus. En markis är en utmärkt lösning för att skapa skugga och svalka på din uteplats eller balkong. Men visste du att det finns markiser som drivs av solenergi? Helt fantastiskt tycker vi. Samtidigt som ditt

Läs mer »