#GlobalShadingDay

Vi på Markisbyrån vill givetvis passa på att uppmärksamma Global Shading Day som infaller idag den 21 mars. Global Shading Day är en internationell dag för solskydd där vi alla inom branschen vill så ett slag för solskyddens betydelse och inverkan! Vad innebär det? Jo, genom att investera i ett effektivt solskydd kan vi skapa hälsosamma och energieffektiva miljöer som gynnar både människor och miljön. Varför bör du då investera i solskydd? Några av de viktigaste faktorerna listar vi nedan.

Energieffektiv kylning

Genom att installera solskydd minskar behovet av aktiv kyla, vilket innebär betydande besparingar för kontor, offentliga byggnader och kommersiella fastigheter. Denna åtgärd är särskilt relevant med tanke på den ökande användningen av luftkonditionering i hushåll, vilket även påverkar privatpersoners energiförbrukning.

Isolerande effekt

Solskydd och gardiner fungerar som extra isolering för fönster och glaspartier, vilket minskar värmeförlusten under vintermånaderna. Genom att använda invändiga solskydd på natten eller när utrymmen är oanvända kan värmeförlusten reduceras avsevärt, även i moderna fönsterkonstruktioner.

Utnyttja solens naturliga värmeutsläpp

Under uppvärmningssäsongen kan solens naturliga värmeutsläpp genom fönster vara en stor och gratis energikälla. Ett flexibelt solskydd kan optimera denna värmefördelning genom att släppa in maximalt med ljus och värme när det behövs och skärma av när det är överflödigt.

Förebyggande av hälsorisker

Många byggnader i Sverige är illa rustade för att hantera de ökande värmeböljorna, vilket kan ha negativ påverkan på människors hälsa och välbefinnande. Genom att anpassa byggnaderna med solavskärmning kan vi skydda oss mot extrema temperaturer och skapa en mer behaglig inomhusmiljö.

Investera i solskydd för ditt hem eller kontor redan idag och skapa en energieffektiv och hälsosam miljö. Är du ute efter svensktillverkade solskydd av hög kvalitet så är valet enkelt – Kontakta oss på Markisbyrån AB så hjälper vi dig att hitta rätt lösning för just dina behov.


Innehållsförteckning

Har du några frågor?
Roy Ridderberg

roy@markisbyran.se
+46 70 779 16 39

Mikael Lundgren

mikael@markisbyran.se
+46 70 795 30 51

Relaterade inlägg
Höjt rotavdrag 2024
Markiser
Höjt Rotavdrag 2024

Från och med den 1 juli 2024 höjer regeringen tillfälligt rotavdraget till 75 000 kronor per år. Detta beslut är en del av regeringens strategi för att stärka bygg- och bostadssektorn och innebär en höjning på 25 000 kronor jämfört med tidigare. Denna höjning gäller fram till slutet av december

Läs mer »
solskydd
Guide
Att tänka på vid köp av solskydd

Att välja det perfekta solskyddet för ditt hem: En omfattande guide När det kommer till att välja rätt solskydd för ditt hem är det viktigt att överväga olika faktorer såsom stil, funktionalitet och hållbarhet. Här har vi på Markisbyrån tagit fram en guide med allt du behöver veta för att

Läs mer »
markiser med solceller
Markiser
Markiser med solceller

Sommarvärmen är underbar, men ibland kan den bli lite för intensiv, både inomhus och utomhus. En markis är en utmärkt lösning för att skapa skugga och svalka på din uteplats eller balkong. Men visste du att det finns markiser som drivs av solenergi? Helt fantastiskt tycker vi. Samtidigt som ditt

Läs mer »