Byta markisväv

Att byta markisväv själv kan vara ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att fräscha upp utseendet på din markis. Här är en steg-för-steg-guide för att göra det själv:

Avlägsna den gamla väven: Börja med att ta bort den gamla markisväven från din markisram. Detta görs vanligtvis genom att skruva loss de spännande eller fästande mekanismerna.

Mät din markisväv: För att beställa rätt storlek på din nya markisväv, använd måttband för att mäta bredden och utfallet av din markis enligt instruktionerna längre ner på sidan.

Beställ ny markisväv: Med de korrekta måtten på din markisväv i åtanke, beställ en ny väv från oss på Markisbyrån. Vi hjälper kunder i hela Nordvästra Skåne.

Fäst den nya väven: När du har fått din nya markisväv, fäst den på markisramen genom att följa tillverkarens anvisningar. Se till att väven är jämnt spänd och ordentligt fastsatt för bästa resultat.

Testa och justera: Innan du slutgiltigt färdigställer installationen, testa markisen för att säkerställa att väven vecklar och rullar ordentligt. Justera om det behövs för att säkerställa en jämn och smidig funktion.

Så mäter du din markisväv

Att mäta din markisväv korrekt är avgörande för att få en perfekt passform. Följ dessa enkla steg för att säkerställa korrekta mått:

Bredd: Mät avståndet från kant till kant på din markisväv för att bestämma den exakta bredden.

Utfall för fönstermarkis: Mät markisens arm och multiplicera med två för att få rätt utfallsmått.

Utfall för terrassmarkis: Mät markisens arm och lägg till 25 cm för att få det korrekta utfallsmåttet.

Genom att noggrant följa dessa mätinstruktioner kan du vara säker på att din nya markisväv passar perfekt till din markisram.

Viktigt att tänka på när du byter markisväv

När du byter markisväv är det viktigt att vara uppmärksam på några nyckelfaktorer:

1.Se till att markisväven är korrekt monterad och jämnt spänd för att undvika veck eller bucklor.

  2.Kontrollera att alla fästanordningar är säkert fastsatta för att förhindra att väven lossnar eller lossnar i blåsiga förhållanden.

  3.Underhåll din markis regelbundet genom att rengöra och inspektera väven för att förlänga dess livslängd och hålla den i gott skick.

  Då behöver du köpa en ny markis

  Det kan vara dags att köpa en ny markis om din nuvarande markisväv är sliten, blekt eller skadad. En ny markis kan inte bara förbättra utseendet på ditt hem, utan också ge ökad skugga och skydd mot solen för din utomhusmiljö. Att byta markisväv på en befintlig markis som suttit länge innebär också en hel del risker. Det kan vara så att den befintliga konstruktionen eller motorn inte klarar ett vävbyte och således slutar att fungera. Vi rekommenderar dig därför att kontakta oss så att vi kan göra en bedömning om byte av markisväv kan vara ett alternativ eller om man behöver köpa en helt ny markis.

  Om din nuvarande markis är gammal och slitna eller om du vill uppgradera till en modell med bättre prestanda och funktioner, kan det vara dags att överväga att köpa en ny markis. Det finns många olika typer och modeller att välja mellan, så se till att göra din forskning och välja en som passar dina behov och preferenser.

  Anlita Markisbyrån AB för ett problemfritt byte av markisväv

  Om du inte känner dig bekväm med att byta markisväv själv eller om du helt enkelt inte har tid eller verktyg för att göra det, kan du överväga att anlita en professionell för hjälp. Vi på Markisbyrån AB erbjuder experttjänster för installation, underhåll och byte av markisväv i hela Nordvästra Skåne för att säkerställa att din markis är i toppskick och fungerar optimalt. Med deras erfarenhet och kunnande kan du vara säker på att ditt markisbyte kommer att vara problemfritt och ge dig en utomhusmiljö att njuta av under många år framöver.

  Behöver du inspiration om vilken väv du ska välja så rekommenderar vi dig kika på Sandatex PDF där de sammanställt det nya markisvävarna för året 23-24 .Du hittar PDF:en här

  Vi samarbetar med Sandatex när det kommer till markisvävar. Det går också bra att kontakta oss på Markisbyrån så kan vi erbjuda ett kostnadsfritt hembesök där vi tar med prover på markisvävar.

  Bild i artikeln är hämtad från Sandatex.se


  Innehållsförteckning

  Har du några frågor?
  Roy Ridderberg

  roy@markisbyran.se
  +46 70 779 16 39

  Mikael Lundgren

  mikael@markisbyran.se
  +46 70 795 30 51

  Relaterade inlägg
  Höjt rotavdrag 2024
  Markiser
  Höjt Rotavdrag 2024

  Från och med den 1 juli 2024 höjer regeringen tillfälligt rotavdraget till 75 000 kronor per år. Detta beslut är en del av regeringens strategi för att stärka bygg- och bostadssektorn och innebär en höjning på 25 000 kronor jämfört med tidigare. Denna höjning gäller fram till slutet av december

  Läs mer »
  solskydd
  Guide
  Att tänka på vid köp av solskydd

  Att välja det perfekta solskyddet för ditt hem: En omfattande guide När det kommer till att välja rätt solskydd för ditt hem är det viktigt att överväga olika faktorer såsom stil, funktionalitet och hållbarhet. Här har vi på Markisbyrån tagit fram en guide med allt du behöver veta för att

  Läs mer »
  markiser med solceller
  Markiser
  Markiser med solceller

  Sommarvärmen är underbar, men ibland kan den bli lite för intensiv, både inomhus och utomhus. En markis är en utmärkt lösning för att skapa skugga och svalka på din uteplats eller balkong. Men visste du att det finns markiser som drivs av solenergi? Helt fantastiskt tycker vi. Samtidigt som ditt

  Läs mer »