Att tänka på vid köp av solskydd

Att välja det perfekta solskyddet för ditt hem: En omfattande guide

När det kommer till att välja rätt solskydd för ditt hem är det viktigt att överväga olika faktorer såsom stil, funktionalitet och hållbarhet. Här har vi på Markisbyrån tagit fram en guide med allt du behöver veta för att göra den bästa solskyddsinvesteringen.

Börja fundera på följande när du planerar att köpa solskydd

Innan du börjar leta efter solskydd är det viktigt att förstå ditt hem och dess specifika krav. Alla hem är unika och ett solskydd som passar din granne behöver inte passa just ditt hem. Därför är det viktigt att du tänker igenom nedan punkter.

Användning av hemmet: Hur du använder ditt hem är avgörande för vart du ska placera dina solskydd. Utgå därför från dig själv och ditt levnadsmönster när du planerar vilka fönster som bör ha solskydd.

Exponering för solen: Vilka rum är mest exponerade för solen under dagen? Detta kommer att hjälpa dig att bestämma vilka områden som behöver mest skydd.

Inredning och stil: Vilken stil har ditt hem? Är det modern, traditionell eller något mitt emellan? Att välja solskydd som kompletterar din stil i hemmet kommer att ge en enhetlig och attraktiv utseende.

Fönsterstorlek och layout: Mät dina fönster och bestäm hur många solskydd du behöver och vilka storlekar som krävs för att täcka dem ordentligt. Är du osäker på hur du mäter dina fönster så kontakta oss på Markisbyrån så hjälper vi dig.

Vilket typ av solskydd passar dig och ditt hem?

Det finns många olika typer av solskydd att välja mellan. Här är några populära alternativ:

Markiser: Idealiska för att skapa skugga över uteplatser och verandor. Markiser finns i olika stilar, modeller och prisgrupper. Valen är dessutom många och det går att anpassa så att markisen passar bra in i just ditt hem.

Persienner: En mångsidig lösning som kan anpassas för att kontrollera ljusinsläpp och integritet. Välj mellan trä-, aluminium- eller vinylpersienner beroende på dina behov och preferenser.

Rullgardiner: Rullgardiner är en populär och praktisk lösning för fönsterdekoration och solskydd. De består av en tygbit som rullas upp och ned genom att dra i en snöre eller använda en fjärrkontroll. Rullgardiner finns i olika färger, mönster och material för att passa olika heminredningar och behov. De är enkla att montera och använda samt ger flexibilitet när det gäller att justera ljusinsläppet och integriteten i rummet.

Plisségardiner: Plisségardiner är en stilren och mångsidig lösning för fönsterdekoration och solskydd. Deras unika design består av veckade tygpaneler som enkelt kan dras upp eller ned med hjälp av ett snöre eller ett handtag. Dessa gardiner finns i olika färger, mönster och transparensnivåer för att passa olika rum och preferenser. De ger möjlighet att justera ljusinsläppet på ett flexibelt sätt samtidigt som de skyddar mot insyn.

Hur ska du använda ditt solskydd?

När du väljer solskydd är det viktigt att tänka på hur enkelt de är att använda och underhålla. Här är några saker att överväga:

Motoriserad vs manuell: Motoriserade solskydd erbjuder bekvämlighet och användarvänlighet, men kan vara dyrare än manuella alternativ. Överväg hur mycket du är villig att investera för att få den extra bekvämligheten.

Underhållsbehov: Vissa solskydd kräver regelbundet underhåll för att hålla dem i gott skick. Se till att du är redo att utföra nödvändiga uppgifter som rengöring, smörjning och justeringar för att förlänga solskyddets livslängd.

Garanti och service: Kontrollera garantivillkoren och tillgänglig service och support innan du köper solskydd. Det är viktigt att veta att du har stöd om det uppstår problem med dina solskydd i framtiden.

Investera i solskydd som håller

Slutligen är det viktigt att upprätta en realistisk budget för ditt solskyddsprojekt. Här är några kostnader att tänka på:

Inköp: Priset på solskydd kan variera beroende på typ, storlek och kvalitet. Är du ute efter solskydd av bra kvalitet som håller över tid så får du vara beredd på att lägga lite mer pengar initialt. På sikt kommer du ha igen dessa pengar istället för att köpa något billigt som kommer gå sönder efter ett par år.

Installation: Om du inte är redo att installera solskydden själv, måste du ta med installationskostnaden i din budget. Vi på Markisbyrån erbjuder både svensktillverkade solskydd av högsta kvalitet samt montering. Det gör att du som kund får en helhetslösning och solskydd som är redo att användas direkt efter montering.

Underhåll: Tänk på eventuella framtida kostnader för underhåll och reparationer när du planerar din budget. Att investera i högkvalitativa solskydd från början kan hjälpa till att minimera dessa kostnader över tid.

Att välja rätt solskydd för ditt hem är en viktig investering som kan förbättra komforten, energieffektiviteten och utseendet på din bostad. Genom att följa de här tipsen och övervägandena kan du göra ett informerat beslut som du kommer att vara nöjd med under lång tid framöver.

Vi på Markisbyrån AB hjälper företag och privatpersoner med alla typer av solskydd i Helsingborg och Ängelholm med omnejd. Kontakta oss idag så hjälper vi dig att skugga med stil.

Innehållsförteckning

Har du några frågor?
Roy Ridderberg

roy@markisbyran.se
+46 70 779 16 39

Mikael Lundgren

mikael@markisbyran.se
+46 70 795 30 51

Relaterade inlägg
Höjt rotavdrag 2024
Markiser
Höjt Rotavdrag 2024

Från och med den 1 juli 2024 höjer regeringen tillfälligt rotavdraget till 75 000 kronor per år. Detta beslut är en del av regeringens strategi för att stärka bygg- och bostadssektorn och innebär en höjning på 25 000 kronor jämfört med tidigare. Denna höjning gäller fram till slutet av december

Läs mer »
solskydd
Guide
Att tänka på vid köp av solskydd

Att välja det perfekta solskyddet för ditt hem: En omfattande guide När det kommer till att välja rätt solskydd för ditt hem är det viktigt att överväga olika faktorer såsom stil, funktionalitet och hållbarhet. Här har vi på Markisbyrån tagit fram en guide med allt du behöver veta för att

Läs mer »
markiser med solceller
Markiser
Markiser med solceller

Sommarvärmen är underbar, men ibland kan den bli lite för intensiv, både inomhus och utomhus. En markis är en utmärkt lösning för att skapa skugga och svalka på din uteplats eller balkong. Men visste du att det finns markiser som drivs av solenergi? Helt fantastiskt tycker vi. Samtidigt som ditt

Läs mer »